De Reis - Geweldloze/Verbindende communicatie

jaaropleiding

De jaaropleiding De Reis is gericht op:

 Het leren van Geweldloze/Verbindende Communicatie op een diepgaand niveau
Het vormgeven van persoonlijk leiderschap
Het integreren van Geweldloze/Verbindende Communicatie in je (professionele) leven
• Een deeltraject van het proces om gecertificeerd trainer te worden

In deze jaartraining gaan we met een vaste groep van acht tot zestien personen gedurende zeven maanden op reis. Tijdens deze training gaan we op exploratie om: Geweldloze/Verbindende Communicatie te leren, te integreren en te leven.

 

Reisplan

Het reisplan van de jaaropleiding ziet er als volgt uit:

Blok 1: 'Op weg' – in Vaalbeek, België
In dit openingsblok stippelt ieder zijn eigen pad uit voor de reis én verbinden we ons met de gezamenlijke tocht.

Blok 2: 'De afdaling' – in Vaalbeek, België 
Tijdens deze tweedaagse ga je aan de slag met de oordelen over jezelf en wat dat zegt over je dieperliggende gevoelens en behoeften: op zoek naar jouw kern.

Blok 3: 'Door berg en dal' – in Vaalbeek, België 
Dit derde blok is vooral gericht op het helder krijgen van de beelden die je hebt over anderen en het effect hiervan op je (professionele) relaties.

Blok 4: 'Op eigen kracht' – in Vaalbeek, België 
Gedurende het vierde blok ligt de nadruk op het in je eigen kracht (gaan) staan en wat je in de wereld neer wil zetten op persoonlijk en/of professioneel terrein.

Blok 5: 'De terugkeer' – in Vaalbeek, België 
Het afsluitende blok is gericht op het integreren van het geleerde door stil te staan bij je eigen reisverhaal en hoe je dit concreet vorm gaat geven in je dagelijkse (werk)leven.


Reisdoelen

Je bent van harte welkom op deze reis als je één of meer van de volgende doelen hebt:

Je wilt je bewustzijn over jezelf en je handelen vergroten en daarmee invulling geven aan persoonlijk leiderschap
• Je wilt Geweldloze/Verbindende Communicatie inzetten in je werk (bijvoorbeeld als trainer, verpleegkundige, consultant, leidinggevende, leraar, coach, ondernemer etc.)
•  Je wilt je (professionele) relaties verdiepen en daarbij Geweldloze/Verbindende Communicatie toepassen
• Je wilt in het 'hier en nu' je eigen behoeften helder neerzetten én open blijven voor de behoeften van de ander in een ondersteunende groep
•  Je wilt een stap maken om gecertificeerd trainer te worden


Vorm van de jaaropleiding

In de jaaropleiding gaat het erom Geweldloze/Verbindende Communicatie te leren, te integreren en te leven. Daarom zal de nadruk tijdens alle oefeningen en interacties liggen op het toepassen van het proces van Geweldloze/Verbindende Communicatie én het bewustzijn daarvan voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

We zullen afwisselend werken met de gehele groep, in kleine groepjes, tweetallen en individueel. Er zullen intervisie groepen worden gevormd waarmee ook tussen de blokken wordt gewerkt aan de thema's die op dat moment aan de orde zijn.


Informatie over de trainer

Mijn naam is Jenny Giezeman en ik neem jullie graag mee op deze reis. Ik werk als coach en trainer. Voor mij is Geweldloze/Verbindende Communicatie niet zozeer een communicatietechniek, maar vooral een levensfilosofie en -houding. Door werkelijk open te staan voor wat voor jou en anderen belangrijk is, verbeter je de relatie met jezelf en ontstaan er relaties, waarin het vinden van oplossingen binnen handbereik ligt.


Praktische informatie

Aantal deelnemers: maximaal 14

Voorbereiding: verzoek is om minimaal 4 dagen eerdere training Geweldloze/Verbindende Communicatie bij een gecertificeerde trainer te hebben gevolgd.

Locaties en data:

De Reis in 2018
Module 1: 30 en 31 augustus en 1 september 2018
Module 2: 27 en 28 september 2018
Module 3: 25 en 26 oktober 2018
Module 4: 6 en 7 december 2018
Module 5: 17, 18 en 19 januari 2019

De Reis in 2019
Module 1: 16, 17 en 18 mei 2019
Module 2: 27 en 28 juni 2019
Module 3: 22 en 23 augustus 2019
Module 4: 26 en 27 september 2019
Module 5: 7, 8 en 9 november 2019

Tijdstippen:
Blok 1 en 5 starten om 10.00 uur op de eerste dag en eindigen om 16.00 uur op dag drie. Blok 2, 3 en 4 beginnen iedere dag om 9.30 uur en eindigen om 17.00 uur.

Studiebelasting: Contacturen: 85, voorbereidingsuren: ± 25


Prijzen:

1. De deelnameprijs voor het jaartraject 'De Reis', bestaande uit 12 dagen training, bedraagt voor particulieren € 1825,-. Voor deelnemers van wie het bedrijf/de organisatie deelname betaalt is de prijs € 3900,- . Als je zelfstandige bent (ZZP-er, freelancer, etc.) bedraagt het tarief € 2400,-.

2. De prijs voor het verblijf tijdens het eerste en laatste blok bedraagt € 480,-. Dit is inclusief vier overnachtingen op een eenvoudige eenpersoonskamer plus alle maaltijden en koffie/thee tijdens de driedaagse blokken. Tijdens de tweedaagse blokken zijn lunch/koffie/thee inbegrepen en de overnachting niet. Er zijn verschillende mogelijkheden als je wel in de buurt wilt overnachten.

Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 40% van het nettobedrag (excl. verblijfskosten) laten subsidiëren.


Inschrijving:

Ai-opener ontvangt je inschrijving graag vóór 1 augustus 2016 (start september 2016) of vóór 1 februari 2017 (tart maart 2017) ter ondersteuning van de planning, ontvang je 75 euro korting. Je schrijft je in door een aanbetaling van € 100,- over te maken en het inschrijfformulier (op onze website www.ai-opener.be) in te vullen.

Annulering:


Meer informatie

Voor praktische informatie over jaartraining De Reis kun je contact opnemen met Ingrid Bouland op +31 10 465 00 68 of een e-mail sturen naar info@ai-opener.nl. Voor inhoudelijke informatie kun je bellen met Jenny Giezeman op +32 479 21 70 36.

 

 

Ontwerp: e-grafisch ontwerp
Realisatie: Franckx Design & Multimedia