Jenny Giezeman Coaching & Leadership

Verbindend coachen en communiceren

Leergang Verbindend Leiderschap

Leergang Verbindend Leiderschap

Data eerstvolgende training(en)

 

Leergang Verbindend Leiderschap 
Quality of Life Company – Westbroek (bij Utrecht)

Blok 1: 16 en 17 mei 2024
Blok 2: 3 en 4 juli 2024
Blok 3: 12 en 13 september 2024
Blok 4: 17 en 18 oktober 2024
Blok 5: 2 en 3 december 2024

 

“De kern van verbindend leiderschap is empathie wat genoemd wordt als de belangrijkste competentie binnen organisaties voor de komende vijf jaar.”

Jouw intenties en kwaliteiten als leider bepalen voor een groot deel het succes dat je weet te realiseren. Ben jij een inspirator voor je teamleden, collega’s en samenwerkingspartners? En kun je bijdragen aan het optimaal realiseren van de organisatiedoelen én een mooiere wereld?

In de leergang Verbindend Leiderschap ondersteunen we jou om de leider te worden die je wenst te zijn. Je krijgt een brede en effectieve toolbox aangereikt die het hart van verbinding raakt. We werken vanuit het paradigma waarbij ieders behoefte ertoe doet en synergie het streven is. Steeds meer leidinggevenden ervaren de meerwaarde hiervan voor zichzelf, hun team en organisatie.

We garanderen je een inspirerend leerklimaat waarbij volop tijd is voor uitwisseling en intervisie met elkaar. Bij de start kies je een eigen project of aandachtsgebied waarmee je gedurende de leergang het geleerde in de praktijk brengt. De resultaten daarvan presenteer je aan het eind.

Met als resultaat
Een forse stap voorwaarts in je leiderschapsontwikkeling waarbij jij uitdagende situaties als verbinder tegemoet treedt en samen tot effectieve oplossingen komt.

Voor wie
Leidinggevenden, managers, programma- en changemanagers, directeuren, bestuurders, ondernemers, onderwijsmanagers en teamleiders, met tien jaar of meer werkervaring.

Voorwaarden
Minimaal 2 dagen introductietraining Verbindende Communicatie (in je werk) of vergelijkbaar. Op verzoek kan een speciaal introductieprogramma op maat worden samengesteld.

Opbouw van de training
De training bestaat uit 5 modules van 2 dagen met een tussentijd van circa 6 – 7 weken.

Deelnemers vormen met elkaar kleinere intervisiegroepen, die tussen de modules één keer bijeenkomen. In totaal beslaat deze leergang 20 dagdelen over een periode van ongeveer 8 maanden.

Programma

Module 1: Focus op mezelf – Hoe leef ik mijn waarden als leider?
Hoe word ik een verbindend leider? Wat wil ik neerzetten in mijn organisatie en de wereld? Wat zijn mijn angsten en belemmerende factoren? Hoe houd ik de balans in zelfzorg en het appèl vanuit de organisatie?

Tijdens deze module:

 • Ga je direct de diepte in op zoek naar jouw antwoorden op deze vragen.
 • Krijg je methodieken aangereikt waarmee je je vermogen tot zelfempathie, zelfreflectie en zelfsturing vergroot.
 • Leer je manieren om bewuste keuzen te maken in prioriteiten en grenzen te stellen.

Module 2: Focus op de ander – Hoe creëer ik win-win?
Hoe krijg ik mensen in beweging en wat doe ik bij weerstand? Hoe coach ik teamleden en draag ik eraan bij dat zij eigenaarschap nemen voor wat voor hen essentieel is? Hoe benader ik mijn manager en andere gesprekspartners vanuit gelijkwaardigheid?

In deze module:

 • Ontwikkel je de vaardigheid om ieders belang op tafel te krijgen en van daaruit tot creatieve en gezamenlijke oplossingen te komen.
 • Oefen je verschillende typen gesprekken (o.a. feedback geven, waardering uiten, functioneringsgesprekken).
 • Sluit je aan bij de drijfveren van de ander en ontwikkel je bewustzijn op de tien valkuilen van empathisch luisteren.

Module 3: Focus op de groep – Hoe bevorder ik onderlinge samenwerking?
Hoe zorg ik dat ik een team heb dat gemotiveerd is en in z’n kracht staat? Hoe leid ik inspirerende vergaderingen? Hoe kan ik effectief omgaan met ‘gedoe’ in de groep?

In module 3:

 • Leer je schakelen tussen proces (emoties) en inhoud en resultaten te vieren.
 • Krijg je methodieken om te komen tot effectief overleg en een gedragen besluitvorming.
 • Ontwikkel je je vaardigheden om met conflicten in het team om te gaan en leer je de 6 succesfactoren van verbindend samenwerken.

Module 4: Focus op het grotere geheel – Hoe draag ik bij aan mijn organisatie en de wereld?
Hoe zorg ik dat persoonlijke en team/organisatiebelangen in balans zijn? Hoe draag ik bij aan een cultuur van gemeenschappelijkheid in plaats van wij-zij-denken?

In deze module:

 • Leer je werken met de zes organisatie-/teambehoeften.
 • Sta je stil bij jouw organisatiecultuur en hoe jij daarop invloed kunt oefenen.
 • Concretiseer je de kernwaarden van jouw team of organisatie.
 • Onderzoek je hoe je tot duurzamere strategieën kunt komen.

Module 5: Verbindend leider zijn – Hoe integreer ik mijn nieuwe visie/ leiderschapskwaliteiten?
Welke persoonlijke groei heb ik gedurende de leergang doorgemaakt en wat neem ik hieruit mee voor mijn leiderschapsrol? Hoe ben ik congruent in wat voor mij essentieel is en wat ik neerzet?

In de laatste module:

 • Presenteer je de resultaten van jouw proefproject en inspireer je elkaar.
 • Formuleer je je persoonlijke visie/missie en verhaal.
 • Maak je een actieplan om dit vorm te geven in jouw organisatie.

Werkwijze
In de training worden opdrachten afgewisseld met theoretische concepten en inzichten. Ervaringsgericht leren staat centraal naast uitwisseling tussen de deelnemers en trainers. Op deze manier willen we je ervaringen en vraagstukken vanuit verschillende perspectieven leren vertalen. Je brengt je eigen cases en vraagstukken in, zodat theorie en praktijk integreren. De principes en het gedachtegoed van Geweldloze of Verbindende Communicatie (Nonviolent Communication (NVC)) vormen de rode draad van de training. Bij aanvang krijg je materiaal uitgereikt waaronder de NVC feedbackbox. Daarmee ga je in je intervisiegroep aan de slag.

Aantal deelnemers
8–12 personen.

Trainers
De trainingen worden gegeven door Martin van der Meulen en Jenny Giezeman van Ai-opener. Beiden zijn internationaal gecertificeerd NVC-trainer en doen regelmatig leiderschaps- en (team)ontwikkelingstrajecten bij organisaties als Aidsfonds, ABN AMRO, NS, L’Oréal, Microsoft, ProRail, Erasmus MC, Nyenrode Business Universiteit en Flevoziekenhuis.

Martin is bedrijfskundig ingenieur en heeft diverse managementfuncties uitgeoefend. Hij heeft 5 jaar bij de (semi)-overheid gewerkt en 10 jaar in het bedrijfsleven waarvan 2,5 jaar in Brazilië. “In 2001 werd ik geraakt door Geweldloze Communicatie en sinds 2002 geef ik hierin training. In 2004 heb ik Ai-opener opgericht waarmee ik het verbindend vermogen van mensen, teams en organisaties wil vergroten”.

Jenny heeft Marketing Management gestudeerd in Rotterdam. Voordat zij zelfstandig ondernemer werd (2000) heeft zij ruim 10 jaar internationaal leiding gegeven bij 3M Nederland, waar zij verantwoordelijk was voor business-to-business en overheidsmarkten. “Voor mij is Verbindende Communicatie niet zo zeer een communicatietechniek, maar vooral een levensfilosofie en –houding. Door werkelijk open te staan voor wat voor jou en anderen belangrijk is, verbeter je de relatie met jezelf en ontstaan er relaties, waarin het vinden van oplossingen binnen handbereik ligt.”

Locatie
De leergang wordt gegeven op een inspirerende plek middenin de polder bij Utrecht: De Quality of Life Company, Kerkdijk 156, Westbroek.

Investering
De kosten voor de training bedragen voor organisaties: €6.000,- en voor ZZP-ers/ particulieren: €4.000,- . Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW. Dit is inclusief consumpties, lunches, diner tijdens de eerste en laatste module en studiematerialen (waaronder een boek en de NVC-feedbackbox). Mochten de kosten een probleem zijn voor jou of je organisatie dan vragen we je contact met ons op te nemen. We kijken graag samen naar een oplossing.

Annulering

Bij annulering door de deelnemer voor 4 voor de start van de training wordt het betaalde bedrag teruggestort minus administratiekosten van € 100,-.

Bij annulering na 4 weken voor de start van de training wordt het betaalde bedrag minus de administratiekosten van € 100,- teruggestort als je zelf een andere betalende deelnemer vindt of je plaats door iemand van de wachtlijst kan worden ingenomen.

Informatie en inschrijven
Voor vragen en overleg kun je contact met ons opnemen:

Martin van der Meulen, 31 (0)6 169 144 52, martin@ai-opener.nl
Jenny Giezeman, +31 (0)6 429 572 66jenny@ai-opener.nl

Deze training is in samenwerking met Ai-opener (Nederland). Inschrijving geschiedt via hen.

Inschrijven kan via het mailen van het aanmeldingsformulier naar secretariaat@ai-opener.nl. Na ontvangst van je aanmeldingsformulier heb je een telefonisch intakegesprek met één van de trainers. Het doel hiervan is om jouw leervragen en motivatie te bespreken en samen te bekijken of de training aansluit bij je verwachtingen.

Contactgegevens

Jenny Giezeman
Coaching & Leadership
Burggravenlaan 155
2313 HR  Leiden

Tel.: +31 (0)6 429 572 66

Mail: jennygiezcoach@gmail.com

Nuttige links