Jenny Giezeman Coaching & Leadership

Verbindend coachen en communiceren

Teamcoaching

Teamcoaching

Data eerstvolgende training(en)


Najaar 2021

Gebouw De Heuvel – Rotterdam

N.n.b.

Leren Team Coachen gebaseerd op Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie nodigt mensen in organisaties uit tot ‘empowerment’ door hen zelf verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun gevoelens/behoeftes en voor hun gedrag. Daarbij ondersteunt Verbindende Communicatie om daadwerkelijk te luisteren naar jezelf en anderen.

Deze Leergang heeft als doel je te leren, teams te begeleiden in het met plezier, energie en in alle openheid over ieders behoeften te leren samenwerken. Teams bewust te maken, dat transparantie over en nieuwsgierigheid naar ieders behoeften bijdraagt aan een fijne samenwerking en betere teamresultaten.

In de Leergang Verbindend Teamcoachen ondersteunen we jou om zelfstandig te leren teamcoachen. Hetzij als hoofdactiviteit, hetzij als onderdeel van je werk binnen een organisatie, hetzij als ZZP’er. Je krijgt de kans om te oefenen met alle facetten van het teamcoach-vak en wordt begeleid door Jenny Giezeman. Zij heeft zo’n 20 jaar ervaring als coach en heeft één van de eerste coaching-instituten in België opgericht.

Inhoud

Tijdens deze intensieve leergang leer je:

 • Om met volle aandacht voor de eigenheid van individuele teamleden én duidelijke doelen teams te begeleiden in hun ontwikkeling
 • Leer je de verbinding te leggen tussen individuele, team-, organisatie- en klantbehoeften
 • Leer je hoe je een intake doet, waarmee je eigenaarschap bij het team creëert (check spelling ajb)
 • Krijg je vele handvatten om teams daadwerkelijk in beweging te laten komen
 • Leer je om het team in relatie tot haar context te zien, hoe het hiermee omgaat en wat de effecten hiervan zijn op het team
 • Leer je om vanuit je waarnemingen oordeelloos feedback geven aan het team over huidig en gewenst gedrag in de samenwerking
 • Leer je om je waarnemingen tijdens de teamcoachingsessies te koppelen aan het gedrag van het team als je er niet bij bent
 • Leer je om belangrijke competenties aan het team aan te leren, zoals o.a.: feedback geven, conflicthantering, concrete verzoeken te doen, doelen verwoorden, etc.
 • Leer je om teams die vast zitten te deblokkeren; omgaan met weerstand en blokkerende oordelen
 • Krijg je inzicht over die momenten, waarop jij – de teamcoach – uit de verbinding stapt en hoe je jezelf weer in verbinding met jezelf en het team kunt terugbrengen
 • En nog veel meer……..

Het gedachtegoed en de gereedschappen van Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg, vormen de rode draad bij deze leergang. Daarnaast is deze Leergang ook geinspireerd op de boeken en hulpmiddelen van Marijke Lingsma.

Met als resultaat

Voldoende vertrouwen en vaardigheid om na de Leergang zelfstandig teams te coachen.

Voor wie?

 • De passie en ambitie heeft om bij te dragen aan energieke, efficiente en plezierige samenwerking in teams
 • Geraakt wordt door het gedachtegoed en de effectiviteit van Verbindende Communicatie
 • De bereidheid heeft tot het ontvangen, geven en vragen van feedback
 • HBO werk- of denkniveau heeft
 • De mogelijkheid heeft tot het coachen van teams in je werk of het plan heeft om dat te gaan doen

Voorwaarden

Ruime ervaring in coaching in de praktijk en/of deelname aan Leergang Verbindend en Professioneel Coachen.

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Deze leergang is opgebouwd uit 3 modules van 2 dagen, waarbij de avonden vrij zijn.

Iedere eerste dag van een module ben je steeds vanaf 09.30 uur van harte welkom en starten we om 10.00 uur. De eerste dag van iedere module werken we tot 16.30 uur.  De tweede dag van iedere module ben je welkom om 09.00 en starten we om 09.30 uur. We werken dan tot 16.00 uur.

Aan het einde van de opleiding zal je gevraagd worden om een reflectieverslag te schrijven over een door jou begeleid teamcoachingstraject.

Werkwijze

De opleiding kenmerkt zich door een behoorlijke dosis theorie, afgewisseld met oefenen met teamcoachsituaties. We besteden tijd aan zelfreflectie, uitwisseling, jouw vragen en feedback. Ons uitgangspunt is dat jij en de andere deelnemers elkaars leerproces activeren door elkaar feedback te geven op elkaars gedrag en opvattingen in functie van het ontwikkelingsproces als teamcoach.

Aantal deelnemers

Minimaal 6 en maximaal 12.

Trainer

De training wordt gegeven door Jenny Giezeman. In 2005 werd zij geraakt door Geweldloze Communicatie wat voor haar de ‘missing link’ was. Mensen in contact brengen met wat er voor hen werkelijk toe doet, leidt tot een grotere zelfacceptatie en mildheid waardoor er ruimte kan ontstaan om anders in relaties te gaan staan. Zij is internationaal gecertificeerd trainer in Geweldloze Communicatie en heeft Marketing Management gestudeerd in Rotterdam. Voordat zij zelfstandig ondernemer werd (2000) heeft zij ruim 10 jaar internationaal leiding gegeven bij 3M Nederland waar zij verantwoordelijk was voor business to business en overheidsmarkten. Momenteel geeft zij trainingen in Verbindende Communicatie en begeleidt zij organisaties die een organisatiecultuur gebaseerd op respect, eigenaarschap, verbindende communicatie, resultaatgerichtheid en betrokkenheid willen ontwikkelen. Daarnaast leidt zij HR-verantwoordelijken, consultants, trainers en leidinggevenden op tot professionele coaches.

Data en locatie

n.n.b.

Praktische informatie

Prijs voor deelnemers van wie de organisatie betaalt: € 2.575,- (vrijgesteld van BTW en inclusief alle trainingsmaterialen, koffie/thee en lunch).
Prijs voor ZZP-ers: € 1.975,- (vrijgesteld van BTW en inclusief alle trainingsmaterialen, koffie/thee en lunch).

Als de kosten voor jou een onoverkomelijk probleem zijn voor deelname vragen we je toch contact op te nemen zodat we in overleg een oplossing kunnen zoeken.

Meer informatie
Bel (+31 (0)6 429 572 66) of mail ons voor meer informatie.

Deze training is in samenwerking met Ai-opener (Nederland). Inschrijving geschiedt via hen.

Contactgegevens

Jenny Giezeman
Coaching & Leadership
Burggravenlaan 155
2313 HR  Leiden

Tel.: +31 (0)6 429 572 66

Mail: info@jennygiezeman.be

Nuttige links